Välj en sida

Ventilerat Putssytem & Tvåstegstätat Putssytem

Ventilerad putsfasad/ Tvåstegstätad putsfasad:

Detta är ett system som bygger på att man monterar en skiva som man sedan putsar på. Bakom skivan som putsen sitter på är ventilerad med luft spalt. En teknik som används på trä fasader eller andra skiv fasader. Denna typ av fasad är inte automatisk ett två stegs tätat system. Att det ska bli ett tvåstegstätat system så behövs en del åtgärder vidtas.

Första steget i putsfasaden som är tät är putsen och leverantörens detaljlösningar för sitt system. Bakom detta kommer andra steget av täthet. Det inbegriper inte bara ett skydd ifrån läckande vatten (om det skulle läcka igenom steg ett) utan också att luft inte läcker i stomme.

Om det är ett undertryck i huset så suger det in vatten tills det är samma tryck på utsida som insida. Detta kan orsaka ett så kallat kapilär sug som gör att det hamnar vatten på ett ställe som inte är naturligt. Därför ska andra steget kunna stå emot vatten ifrån yttre åverkan samtidigt som det behåller ett luft tryck i huset som är samma som utvändigt. För att uppnå detta så är det ytters viktigt att man använder de produkter som finns på marknaden som är avsett för att få tätt runt fönster/ dörrar te.x.
Där av ett tvåstegstätat fasadputssystem.

Kontakta oss

9 + 8 =